Namenite del dohodnine ZDUS-u do 31.12.16!

Bliža se konec leta. Ce zelite, vas prosimo, da namenite del dohodnine Združenju dramskih umetnikov Slovenije.

Cas je le še do 31.12.2016 da se pošlje obrazec na DURS.

Z zbranimi donacijami bomo lahko izpeljali zastavljene naloge in se lažje spopadali z izzivi, ki nas čakajo v letu 2017. Možnost donacije imate vsi, ki oddajate dohodninsko napoved. Torej vsi davčni zavezanci, ki ste rezidenti Republike Slovenije v skladu z zakonom, ki ureja dohodnino. 0,5 % dohodnine, odmerjene z dokončno odločbo od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, lahko namenite Združenju dramskih umetnikov Slovenije. Če ne izberete možnosti za donacijo vašega dela dohodnine (to vas nič dodatno ne obremeni ali stane), ostane vaš denar v državni mauhi (državnem proračunu) brez konkretnega namena.

Združenje dramskih umetnikov Slovenije bo z zbranimi donacijami ravnalo skrbno, transparentno in namensko. Poleg članarine je donacija vaše dohodnine edini finančni vir za ZDUS.

Kako oddate vašo zahtevo? Svoje podatke in podatke o ZDUS-u oddate v za to namenjenem obrazcu. V obrazcu določite, koliko boste namenili ZDUS-u – skupno največ 0,5 %. Podatki za ZDUS so: Združenje dramskih umetnikov Slovenije, Cankarjeva 11, 1000 Ljubljana, davčna številka 79001173.

Svojo odločitev, da boste 0,5 % dohodnine namenili ZDUS-u sporočite na naslednja načine:

1. Izpolnite obrazec na spletni strani eDavki, če uporabljate elektronske davčne storitve.