Čestitamo letošnjim dobitnikom Severjevih nagrad!

Člani žirije za Severjeve nagrade Alojz Svete (AGRFT), Silva Čušin, Diana Koloini, Tea Rogelj (ZDUS) in Jaša Jamnik (JSKD) so po pregledu vseh predlogov iz lanske gledališke sezone izbrali letošnje nagrajence.

Nini Valič so Severjevo nagrado dodelili za vlogi Kadilke in Protikadilke v Prekletih kadilcih ter za vlogo Linde v Tatovih. “…Vidno izstopajoče vloge letošnje nagrajenke pričajo o njenem vztrajnem igralskem vzponu in vrhunski igralski kondiciji,” je izpostavila žirija.

Vojko Belšak prejel nagrado za vlogo Jevgenija Onjegina v uprizoritvi Onjegin in za vlogo Istvana Balle Bana v Naših skrivnostih. “…Belšak je imeniten v komediji, poglobljen in natančen v dramskih in tragičnih vlogah, z lahkoto se spopada z improvizacijo. Natančna igra, govorne spretnosti in obvladovanje telesa so njegove največje odlike. Je vrhunski igralec, ki postaja nosilni steber repertoarja Slovenskega ljudskega gledališča Celje…” je med drugim zapisano v utemeljitvi.

Med nagrajenci sta tudi študenta dramske igre na AGRFT Matic Valič (nagrado je prejel za vlogo Kantorja v Cankarjevem Kralju na Betajnovi) in Gregor Podričnik(za vlogo Leontesa v Shakespearjevi Zimski pravljici).

Severjevo nagrado za igralsko stvaritev slovenskih ljubiteljskih dramskih igralcev si letos delita Damijan Perne  in Maša Kavčič.

Združenje dramskih umetnikov Slovenije kot soustanovitelj Sklada Staneta Severja čestita vsem nagrajencem.

 

 

 

 

 

 

 

foto: vir