Čestitke prejemnikom Severjevih nagrad!

Združenje dramskih umetnikov Slovenije čestita letošnjim prejemnikom Severjevih nagrad. Ponosni smo, da sta med prejemnicami nagrade naši članici Nina Ivanišin in Ana Urbanc. 

Nina Ivanišin je res igralka nenavadne senzibilnosti in izjemne izraznosti. “V zadnjih dveh letih je ustvarila niz vlog, s katerimi je presegla svoje dosedanje kvalitete in izpričala silovit razcvet ustvarjalne moči zrele igralske umetnice,” je izpostavila strokovna žirija.

Ana Urbanc je prejela nagrado za pet različno zahtevnih vlog in v “vseh vlogah, kljub njihovi žanrski in slogovni raznolikosti, izkazala kot zanesljiva interpretka z močno odrsko prezenco. Njene kreacije so izčiščene, tudi zapletene psihološke nagibe in stanja zna podati enostavno, naravno, lahkotno. Z minimalistično, a naglašeno igro, dodelano dikcijo in izostrenim občutkom za ritem ter s širokim interpretativnim razponom vedno znova dokazuje, da sodi v sam vrh slovenskega igralstva,” je v obrazložitvi zapisala žirija.

Lara Wolf Završnik in Gal Oblak sta si študentsko Severjevo nagrado prislužila za vlogi Norca in Kralja Leara v istoimenski Shakespearovi drami. 
Anže Zupanc iz KUD Franc Kotar Trzin pa je nagrado za igralsko stvaritev v slovenskem ljubiteljskem gledališču prejel za vlogo v uprizoritvi Blaznost igre.

Iskrene čestitke!

foto: vir