COMMEDIA DELL’ ARTE, INTENZIVNA POLETNA DELAVNICA

COMMEDIA DELL’ ARTE INTENZIVNA POLETNA DELAVNICA – podaljšan rok za prijave

KDAJ:
11. – 23. 8. 2014
KJE:
Celje

KAJ:
Delavnica je zamišljena kot masterclass, zato so zaželene izkušnje z nastopanjem in igranjem. Na delavnicah bodo predstavljene tradicionalne maske in liki commedie del’ arte, predvsem pa se bo delalo na igralskih tehnikah in principih te večstoletne gledališke tradicije. Cilj delavnice je skozi improvizacije razviti predstavo po načelih sodobne commedie dell’ arte, ki bo tudi javno uprizorjena. Premiera bo tako 23. 8 2014 na poletnem odru pred Vodnim stolpom v Celju.

KDO:
Delavnice bo vodil priznani italijanski igralec, režiser in strokovnjak za commedio dell’ arte, Matteo Spiazzi. Diplomiral je na Accademia d’Arte Drammatica “Nico Pepe” (Udine). Poleg nastopanja in režiranja canovaccev redno vodi delavnice commedie dell’ arte v Italiji, kot pedagog pa je gostoval tudi že v Ekvadorju, Avstriji, Belorusiji in Sloveniji na festivalu Histeria 2012 in 2013 (https://www.youtube.com/watch?v=SOXYQmVYK08).

KOLIKO:

Kotizacija za 14 dnevno delavnico je samo 50 eur, v ceno je vključeno bivanje (bed&breakfast) v Mladinskem centru Celje (hostel, 8-posteljna soba) in stroški izvedbe delavnice. Za ostale obroke poskrbijo udeleženci sami. Potrudili se bomo poiskati ugodne variante.

Število mest je omejeno. Svoje podatke (ime, priimek, telefon, starost) in kratek opis dosedanjih izkušenj z nastopanjem pošljite na jakandrej@gmail.com ali kozeljkristian@gmail.com najkasneje do 10. julija 2014.