Krušče Workcenter – Serija PROSTORI : PROF. RADIVOJE DINULOVIĆ & Online workshop by Tomi Janežič

Delovni center za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče nadaljuje s serijo virtualnih srečanj posvečenih oblikovanju prostora in ustvarjanju gledališke scenografije pod naslovom “Izven naših moči”. Tokrat pripravljamo pogovor z izbranim gostom, scenografom in arhitektom Radivojem Dinulovićem, rednim profesorjem Katedre za scenski dizajn na Oddelku za umetnost in dizajn Fakultete tehničnih znanosti v Novem Sadu. Je avtor edinstvene knjige Arhitektura gledališča 20. stoletja, številnih scenografij in preko sto projektov na področju scenske arhitekture.
 
Prof. Radivoje Dinulović je ustanovitelj študija scenskega dizajna in vodja drugostopenjskega umetniškega študija Scenska arhitektura in dizajn ter doktorskega akademskega študija Arhitekture na Fakulteti tehničnih znanosti v Novem sadu. Kot izjemen avtor, ki se že vrsto let ukvarja tako z dizajnom kot projektiranjem ter teorijo gledališča in scenskega prostora, je vzpostavil tudi številne manifestacije na tem področju, med drugim Bienale scenskega dizajna, bil je tudi član uglednih žirij, kot je strokovna žirija praškega Kvadrienala, Sterijevega pozorja, Jugoslovanskega gledališkega festivala Brez prevoda, Salona arhitekture ter vrste drugih arhitekturnih natečajev. 
 
S prof. Dinulovićem se bo v pripravljalni fazi ustvarjalnega procesa pogovarjala umetniška ekipa scenografa Branka Hojnika in režiserja Tomija Janežiča, ki je skupaj že delala na gledaliških projektih pri nas in v tujini. 

Pogovor bo potekal preko platforme Zoom, v petek, 8.5.2020 ob 21:00. 
Število udeležencev NI omejeno.

Vse zainteresirane pa vabimo, da se prijavite z osnovnimi informacijami o vašem poklicu in o vaših izkušnjah na področju gledališkega prostora do 6.5.2020, do 12. ure na naslov krusce@gmail.com. Nato vam bomo posredovali dramski tekst, o katerem bo govora ter povezavo na spletno platformo in geslo.

Ostanite zdravi in kreativni!

Ekipa Krušče Workcenter