LGL- projekt BiTeater, poziv mladim ustvarjalcem

Lutkovno gledališče Ljubljana (LGL) je ne spletni strani objavilo Javni poziv k predložitvi predlogov za produkcije BiTeater 2015. Izbor produkcij, ki bodo uvrščene v program BiTeater 2015, bo potekal v sodelovanju z Društvom gledaliških režiserjev (DGR).

BiTeater je projekt, ki mladim gledališkim avtorjem, ki težko pridejo do uprizoritvenih možnosti, omogoča ustvarjanje in deluje kot poligon za gledališke ustvarjalce mlajših generacij. Zasnovan je kot nizkoproračunski projekt, znotraj katerega se vsako leto zvrsti pet gledaliških novosti, ki iščejo lasten režijski, igralski, dramaturški, kostumografski in scenografski izraz.

BiTeater deluje kot samostojna programska shema znotraj programa LGL, ki jo z namensko finančno podporo omogoča Mestna občina Ljubljana. Program produkcij za leto 2015 bomo oblikovali na podlagi poziva, izbor petih predstav bo pripravil programski odbor BiTeatra, ki ga sestavljajo predstavniki LGL in DGR.

LGL poziva mlade diplomirane ustvarjalce in izvajalce na področju gledališča, ki pričenjajo svojo profesionalno pot, k oddaji predlogov projektov, ki bodo izbrani v programsko shemo BiTeatra za prihodnje leto. LGL zagotavlja projektom BiTeatra prostor za vaje in izvedbo v obsegu najmanj 28 dni za vaje ter premiero in prostor za osem ponovitev.

Nataša Bučar, Lutkovno gledališče Ljubljana