Miha Horvat

SCENOGRAF
VSI ČLANI ZDUS

Miha Horvat je pravni zastopnik Ustanove Fundacija Sonda, iniciator garažnega galerijskega projekta EX-garaža, ustanovni član in edukator Transnacoionalne gverilske umetniške šole ter odgovorna oseba za interdisciplinarni laboratorij GT22 (http://gt22.si/). Med 2010 in 2015 je vodil programsko ekipo Kina Udarnik. Je samozaposlen v kulturi in deluje na podpročju intermedijske umetnosti (umetnik, kurator, organizator), uprizoritvenih umetnosti (scenograf, oblikovalec svetlobe, prostora, videa) in likovnih umetnosti (umetnik, kurator, organizator).
Treninge teorije in prakse humanistike (BA-kulturna antropologija FF LJ), umetnosti (mag.art-novo mediji Angewandte Dunaj) in takoimenovanih socialnih-skupnostnih filmov je izvajal ter izvaja skozi naveze in kolektive Klon.Art, son:DA, sonda3, sonda4, sonda7, danceCO in skozi študijske, humanistične, znanstvene ter umetniške situacije doma in v tujini.
V zadnjih treh letih je v polju uprizoritvenih umetnosti sodeloval z režiserji-kami in koreografi-njami Ivico Buljanom, Barbaro Zemljič, Robertom Waltlom, Luko Martinom Škofom, Snežano Premuš, Bojanom Jablanovcem in z Vio negativo, z Dejanom Srhojem in NDA, s kolektivom Beton Ltd, z danceCO, Ivanom Mijačevićem in Maayan Danoch.
Več na http://sonda.kibla.org/

NAGRADE:
Nagrada za video na festivalu Schraegspur, Oberstdorf (2000)
Nagrada Zlata ptica (2006)
Nagrada Boršnikovega srečanja za najboljšo predstavo »Macbeth after Shakespeare« (2009)
Nagrada za vizualno podobo Zlata Paličica (2011)
Nagrada Zlato gnezdo – Kino Udarnik (2012)
Nagrada Boršnikovega srečanja za umetniški kolektiv predstave »Ljudožerci« (2017)