Pregled aktivnosti 2008

Marec 2008
Ustanovitev SC ITI

April 2008
Udeležba Tatjane Ažman v Torinu (Italija) na srečanju Mediteraneo in Scena.

September 2008
Udeležba Tatjane Ažman na Svetovnem kongresu ITI v Madridu in uspešna kandidatura za Izvršni svet ITI

PREGLED AKTIVNOSTI 2009:

27. marca 2009
Obeleževanje Svetovnega dneva gledališča v sodelovanju z Združenjem dramskih umetnikov Slovenije, Slovenskim gledališkim muzejem in Tednom slovenske drame v Slovenskem gledališkem muzeju. SC ITI je pripravil predstavitev dveh centov iz tujine (Švica in Nemčija) ter predstavil svojo dejavnost. Sledili sta svečani predstavitvi mednarodne poslanice avtorja Augusta Boala in domače poslanice, ki jo je napisal dramski igralec Aleš Valič. ZDUS je podelil stanovske nagrade.

28. marca 2009
Okrogla miza Prihodnost festivalov v mednarodnih povezavah z mednarodno udeležbo na Tednu slovenske drame v Kranju. Udeleženci: Martin Roeder- Zerndt (ITI Nemčija); Christine Boksch (ITI Švica), Tilmann Broszat (mreža FIT), Tone Partljič (Borštnikov srečanje), Marinka Poštrak (Teden slovenske drame), Tomaž Toporišič (Slovensko mladinsko gledališče). Izvedbo okrogle mize sta podprla Teden slovenske drame in Združenje dramskih umetnikov Slovenije.

24. aprila 2009
Obeležitev Mednarodnega dneva plesa s podelitvijo stanovskih nagrad Društva baletnih umetnikov Slovenije v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. SC ITI je z društvom sodeloval pri pripravi sporeda v okviru predstavitve svetovne poslanice avtorja Akram Khana.

19. junija 2009
Okrogla miza Življenje po obdobju aktivne kariere baletnega plesalca z mednarodno udeležbo v soorganizaciji s SNG Opera in balet Ljubljana in Baletnimi dnevi 2009. Vabljeni razpravljavci: Maggie Foyer (Velika Britanija), Risima Risimkin (Makedonija), Aja Jung (Srbija, Grčija), Joseph Fontano (Italija) Ulrich Roehm (Nemčija), Pascal Sevajoles (Francija), Staša Zurovac (Hrvaška).

Septembra 2009
Obisk generalnega sekretarja Tobiasa Bianconeja v Sloveniji (obiskal je MZK, Nacionalno komisijo Unesco in Oddelek za kulturo MOL).

8. oktobra 2009
Predstavitev danskega festivala SpringFestival in položaja otroškega gledališča v Baltskih državah s Henrieto Kudsk, Danski center ITI.

23. oktobra 2009
Sodelovanje na Borštnikovem srečanju s simpozijem o Položaju festivalov zahodnega Balkana (sodeloval je tudi član Hrvaškega centra ITI in pa predstavniki Srbskega centra ITI v ustanavljanju).