Recital 2020!

Bliža se 8. februar, dan, ko naše društvo organizira tradicionalni recital Prešernove poezije pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani. Letos bo to že 34 recital!

Želimo si, da bi bilo letos enako slavno kot vsa leta doslej, zato smo povabili k sodelovanju RTV Slovenija (neposredni prenos bo na 3. radijskem programu in na internetu). 

Kot vsako leto – se recital prične točno ob 12h z Zdravljico.

Članice in člane društva ZDUS prosimo, da se tudi letos odzovejo povabilu za sodelovanje in nastop. 

Predsednike enot ZDUS-a naprošamo, da nam pomagajo pri organizaciji in da sporočijo imena nastopajočih. Prijavite se lahko tudi s klikom na “prijava”.

Nastopajoči po lastnem izboru izberejo eno ali dve Prešernovi pesmi. Lahko je recitacija, petje, mini performance… K sodelovanju vabimo tudi študente dramske igre in umetniške besede na AGRFT in se zahvaljujemo kolegom profesorjem za pomoč pri obveščanju.

Recital Prešernove poezije izpolnjuje svoj namen in dokaz so številni poslušalci na trgu in pred radijskimi sprejemniki. Pridružite se nam, ne ostanite doma. 

Prosimo vas, odzovete se povabilu in ne pozabite sporočiti predsednikom enote ali tajniku ZDUS svojo udeležbo. Zbor bo ob med 11:30 in 11:45 pred spomenikom. Po recitalu pa vas vabimo na manjše druženje. 

Več informacij o ev. recitalih v Novi Gorici in Mariboru sledi v kratkem.