“Solo” zmagovalka letošnjega Bitefa

Grand Prix “Mira Trailović” za najboljšo predstavo v celoti sta prejeli predstavi “Solo” Nine Rajić Kranjac in “Vsak poskus se bo končal v zlomljenih telesih in v zlomljenih kosteh” Jana Martensa. 

Čestitamo avtorski ekipi pod vodstvom Nine Rajić Kranjac. Bravo Nataša Keser, Benjamin Krnetić, Marko Mandić in vsi drugi člani nagrajene umetniške ekipe!

Performans, ki je nastal v produkciji Nove pošte (Slovensko mladinsko gledališče in Maska Ljubljana), je na mednarodnem gledališkem festivalu Bitef v Beogradu prejel grand prixMire Trailović za najboljšo predstavo. Tudi letos so podelili dve nagradi grand prix, drugo je dobila belgijska plesna predstava Vsak pokus se bo končal z upognjenimi telesi in polomljenimi kostmi  v koreografiji Jana Martensa.

»Prvo nagrado prejme pogumno, strastno in edinstveno raziskovanje temeljnih vprašanj gledališča v sedanjem trenutku, raziskovanje, ki sega tako v preteklost kot v prihodnost in nam ga z divjo energijo predstavljajo štirje izjemni misleci, avtorji, performerji. Vabijo nas na vznemirljivo in tvegano popotovanje skozi samoodkrivanje, konflikte, spomine, prizore, pesmi in mite, ki nas vodijo v različne gledališke prostore in forme ter se sklenejo s slovesnostjo, ki slavi povezanost in našo človeško nepopolnost.« (iz obrazložitve mednarodne žirije) 

V predstavi nastopajo Nina Rajić Kranjac, Nataša Keser, Benjamin Krnetić in Marko Mandić. Scenografija je delo Urše Vidic, skladatelj je Branko Rožman, glasbenika sta Petra Božič in Branko Rožman, tehnični vodja Igor Remeta, strokovna sodelavka Tina Malič, simultano prevajanje Jaka Smerkolj Simoneti, tehnična podpora Manca Vukelić, producentka pa Tina Dobnik.

Foto: Nada Žgank