Tradicionalni recital Prešernove poezije ob slovenskem kulturnem prazniku

Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) tudi letos organizira tradicionalni recital Prešernove poezije ob slovenskem kulturnem prazniku.

Članice in člani Združenja dramskih umetnikov Slovenije – igralke in igralci iz vseh slovenskih poklicnih gledaliških hiš, samostojni ustvarjalci na področju kulture in študentje dramske igre na AGRFT – bodo v petek, 8. februarja s pričetkom točno opoldne na ljubljanskem Prešernovem trgu, novogoriškem Bevkovem trgu in mariborskem Grajskem trgu s poezijo počastili slovenski kulturni praznik. S svojimi interpretacijami našega nikoli dokončno razkritega pesnika se bodo predstavili članice in člani našega stanovskega združenja. Med nastopajočimi igralci bodo tudi naši vrhunski dramski umetniki ovenčani z najvišjimi državnimi priznanji.

Recital se bo tudi letos na vseh treh prizoriščih pričel z nepogrešljivo Zdravljico. Dramski umetniki pa bodo recitirali pesmi Franceta Prešerna ob vsakem vremenu. Letos bodo igralci interpretirali Prešernove pesmi tudi v tujih jezikih.

Več informaciji sledi 6. februarja 2019.