Urška Taufer

IGRALKA
VSI ČLANI ZDUS

Foto: Peter Uhan

Diplomirala je leta 2014 v letniku profesorjev Tomija Janežiča in Janeza Hočevarja, s predstavo 1981 Simone Semenič in  avtorskim projektom Zdaj letim po motivih Bertolda Brechta (r. Nina Rajić Kranjac).
V času magistrskega študija je ustvarila vloge Catherine v Fitzgeraldovem Velikem Gatsbyju v MGL (r. Ivica Buljan), Marianne v Molièrovem Tartuffu v SNG Nova Gorica (r. Vito Taufer), Maje v avtorski predstavi Kako osvojiti fanta( 4 simpl koraki) v Gledališču Koper (r. Matijaž Latin), Zofi v ATL 220 Andreja Rozmana Roze, v koprodukcijski uprizoritvi Rozin teatra in Cankarjevega doma (r. Andrej Rozman Roza), Gabi v Fassbinderjevih Grenkih Solzah Petre von Kant v koprodukcijski uprizoritvi Mini teatra, SNG Nova Gorica in MG Ptuj (r. Arthur Nauzyciel) ter sodelovala v koncertni predstavi Shakesoneti v Cankarjevem domu (izpeljava in koncept Primož Vitez in Mitja Vrhovnik Smrekar). Je tudi avtorica besedil in za avtorstvo dramskega besedila Ona je prejela študentsko nagrado zlatolaska.
Študij je zaključila z magistrsko predstavo Služkinji, pod mentorstvom Braneta Šturbeja. Novembra 2015 se je zaposlila v SNG Nova Gorica.

NAGRADE:
2014 Zlatolaska za avtorstvo dramskega besedila Ona
2014 Prešernova nagrada UL AGRFT za skupinsko igro v diplomski uprizoritvi 1981
2015 Šeligova nagrada za uprizoritev 1981, AGRFT in Gledališče Glej