Vabilo na okroglo mizo »Srečko Kosovel na odru«

Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije (DGKTS) v sodelovanju s SNG Nova Gorica pripravlja

v torek, 18. marca 2014,

priložnostni dogodek na dan 110. obletnice rojstva Srečka Kosovela.
Dogodek bo potekal v prostorih novogoriške gledališke stavbe v poznih popoldanskih in večernih urah. Na osrednjem delu dogodka, to je na okrogli mizi Srečko Kosovel na odru ob 17.00,
bomo z različnimi ustvarjalci in sopotniki področja uprizoritvenih umetnosti spregovorili o »uprizarjanju Srečka Kosovela« oziroma se posvetili žanrsko različnim uprizoritvam, gledališkim, plesnim/gibalnim in lutkovnim projektom, ki so v zadnjih nekaj letih nastali na osnovi Kosovelovih stvaritev. Večer se bo tudi sklenil v tem duhu – s predstavo Postani obcestna svetilka (Srečko Kosovel), koncertom poezije Srečka Kosovela, ki je nedavno doživel premiero v SNG Nova Gorica.

Pri pogovoru na okrogli mizi bodo sodelovali: Matjaž Berger, režiser proslav in gledaliških uprizoritev, med drugim projekta ČlovekA z bombami, Kristijan Guček, igralec v predstavi Postani obcestna svetilka (Srečko Kosovel), Zala Dobovšek, kritičarka na področju uprizoritvenih umetnosti, in Barbara Korun, soavtorica zvočne knjige in glasbenega albuma poezije Srečka Kosovela Vibrato tišine.

Predstava Postani obcestna svetilka (Srečko Kosovel) bo na sporedu ob 20. uri na malem odru SNG Nova Gorica. Zaradi rezervacije vstopnic vas prosimo, če udeležbo na predstavi lahko potrdite najkasneje do ponedeljka, 17. marca do 15. ure na elektronski naslov info@sng-ng.si ali na telefonsko številko 05/335 22 51.

Prisrčno vabljeni na pogovor in predstavo!

Tereza Gregorič in Ana Perne, organizatorki dogodka