Večerova nagrada za našo članico Mašo Grošelj

Strokovna žirija v sestavi Petra Vidali, Nina Šorak in Saša Pavček (predsednica) je soglasno odločila, da Večerovo nagrado za igralske dosežke v sezoni 2021/22 prejme Maša Grošelj (članica SLG Celje) za vlogo Ž v uprizoritvi Klinc Mika Bartletta v režiji Petra Petkovška in za vlogo Sofie v uprizoritvi Dolg Alexandre Wood v režiji Juša Zidarja. 

 Iz obrazložitve:

Obe vlogi je odigrala naravno, zanesljivo, natančno in z občutkom za soigro. Zlasti v uprizoritvi Dolg nas je očarala simbioza Maše Grošelj in prav tako odlične Lučke Počkaj. 

Obe nagrajeni vlogi Maše Grošelj ostajata v spominu, saj sta močni in ranljivi, polnokrvni, predvsem pa iskreni. Mašina lika sta različna, pa vendar imata skupno jedro. To je žareča ženska energija, ki s prodorno sporočilnostjo in z množico občutij nagovarja občinstvo. 

Igralka na odru živi v vseh odtenkih ženske duše, izžareva jo s polnostjo čutov, čustev, misli in intuicije. 

Odrska prezenca Maše Grošelj priča, da mlada igralka s svojim talentom in disciplino raste v močno, karakterno in tenkočutno umetnico, ki pri svojem delu išče čistost. Občinstvo zato lahko občuti njeno predanost poklicu in osebno dostojanstvo.

Kolegici Maši čestitamo in se veselimo z njo.