Začenja se 44. teden slovenske drame!

Spoštovani uredniki in novinarji!

V Prešernovem gledališču Kranj se bo 27. marca 2014 začel 44. teden slovenske drame. V enajstih festivalskih dneh se bo zvrstilo sedemnajst predstav, predstavitve dram, nagrajenih v Sloveniji in tujini, okrogla miza, dan nominirancev, predstavitev knjige, bralne uprizoritve, delavnica dramskega pisanja s svetovno znanim dramatikom Goranom Stefanovskim, razstavi in še drugi dogodki. Na odprtju Tedna slovenske drame bo Združenje dramskih umetnikov Slovenije ob svetovnem dnevu gledališča podelilo priznanja za umetniške dosežke v preteklem letu in priznanji za življenjsko delo.

Vljudno vabljeni na tiskovno konferenco, ki bo v torek, 25. marca 2014 ob 10. uri v foajeju Prešernovega gledališča Kranj, Glavni trg 6.

Vaši sogovorniki bodo: Mirjam Drnovšček, direktorica Prešernovega gledališča Kranj, Marinka Poštrak, dramaturginja in vodja umetniškega oddelka v Prešernovem gledališču Kranj, Gregor Butala, selektor 44. tedna slovenske drame, Matej Bogataj, predsednik žirije za Grumovo nagrado, in Alen Jelen, tajnik Združenja dramskih umetnikov Slovenije.

noname