Petek, 26. januar 2024

Članarina 2024

Plačilo letne članarine

V skladu s statutom društva vas obveščamo, da je čas za poravnavo članarine za leto 2024. Skrajni rok za plačilo je do 27. marca.

Letna članarina znaša za redno zaposlene 40€, za samostojne ustvarjalce in za upokojene člane 20€.

Upokojeni člani, ki so dopolnili 75. let, so upravičeni plačila letne članarine.

Potrdilo o plačani članarini je nalepka 2024 oz. “trajna” nalepka za člane, ki so dopolnili 75 let.! Nalepka se nalepi na sprednjo stran članske izkaznice. Nalepko prejmete po plačilu članarine (prevzamete jo pri tajniku osebno po predhodnem dogovoru ali se dogovorite za pošiljanje po pošti). Redno zaposleni, ki plačujete članarino pri plači, boste prejeli nalepko pri predsedniku enote v gledališču.

Članarino poravnate na transakcijski račun društva.

S člansko izkaznico je mogoč dobiti na blagajnah gledališč brezplačno vstopnico za ogled predstav, popust za določene dramske predstave v Cankarjevem domu in 20% popusta za knjige iz Knjižnice MGL (obrnite se na urednico Petro Pogorevc).

Z zbrano članarino, ki je edini društveni dohodek, urejamo in vzdržujemo novo spletno stran www.zdus.si. Na spletni strani objavljamo novice in informacije o delovanju ZDUS-a. Članice in člani imajo na tudi spletni prostor za lastne profile in urejanje le teh. Redno se odzivamo tudi na spremembe zakonov na področju kulture in zaposlovanja v javnih zavodih, s članarino sofinanciramo in podpiramo Sklad Staneta Severja in vzdržujemo Sklad Jerneja Šugmana. Vsako leto izvedemo Prešernov recital in sodelujemo v mednarodni sindikalni zvezi gledaliških ustvarjalcev - FIA. Skupaj z Mednarodnim gledališkim inštitutom (ITI) obeležujemo svetovni dan gledališča, podeljujemo nagrade ZDUS idr. Skrbimo tudi za grob igralcev (Borštnik, Verovšek, Levar, Nablocka, Sever, Skrbinšek, Drolc) na ljubljanskih Žalah. Ob slovesu naših članic in članov se poklonimo s cvetjem in sožalnico. Sodelujemo tudi pri pripravah strokovnih srečanj in okroglih miz.

Samostojni ustvarjalci in upokojeni člani imajo možnost plačila članarine v več obrokih oz. lahko zaprosijo izvršilni odbor za enoletni odpis članarine (npr. zaradi majhnega letnega zaslužka, manjšega obsega dela, porodniška, bolezen ipd.).

Članarino lahko poravnate z univerzalnim plačilnim nalogom (UPN obrazec dobite na plačilnih mestih) na banki, na pošti, pri pooblaščenih trgovcih (Mercator center, Tuš idr.) ali preko vaše e-banke. Potrebno je le paziti, da je transakcijski račun društva in ne Sklada Jerneja Šugmana.

UPN je potrebno izpisati z naslednjimi podatki:

Prejemnik:

Ime in naslov: Združenje dramskih umetnikov Slovenije ali Društvo ZDUS, Mestni trg 17, Ljubljana

Koda namena: ADMG

Namen: Članarina 2024

BIC: HDELSI22

IBAN: SI56 6100 0600 0006 642

Referenca: SI00 2024

Ne bančni nalog ne pozabite napisati tudi vašega imena in naslova – če ga izpolnjujete ročno. Sporočite nam, kako želite prejeti nalepko oz. se dogovorite za prevzem pri tajniku. 

Pišite nam.