Sreda, 10. julij 2024

Novi predsednik SSG je Ivan Jevnikar

Slovensko stalno gledališče ima nov upravni odbor

Slovensko stalno gledališče ima novo vodstvo. Upravnemu svetu bo v triletju 2024-2027 predsedoval predstavnik SKGZ, odvetnik in poznavalec mednarodnega menedžmenta Ivan Jevnikar.

Kot poročajo iz SSG Trsta, se je ob izteku mandata upravnega sveta Slovenskega stalnega gledališča, sestala skupščina ustanovnih članov in imenovala nov upravni svet in nadzorni odbor..

Breda Pahor je predsednica Upravnega sveta od leta 2014 in je v zadnjih mesecih, skupaj z ostalimi člani odbora (Rado Race, Livia Amabilino, Giuliano Caputi, Maja Lapornik, Adriano Sossi) ter v soglasju z ustanovni člani in nadzorniki opravljala funkcijo do današnjega imenovanja novih članov.

Predstavniki Dežele Furlanije Julijske krajine, Občine Trst, SKGZ, SSO in Društva Slovensko Gledališče so se sestali 9. julija na sedežu gledališča, kjer so predstavili svoje kandidate za nov, triletni mandat izvršnega odbora.

Upravnemu svetu bo v triletju 2024-2027 predsedoval predstavnik SKGZ, odvetnik in poznavalec mednarodnega menedžmenta Ivan Jevnikar.

Dežela Furlanija Julijska krajina ima pravico do imenovanja podpredsednika in dodatnega člana (ki nadomešča predstavništvo ukinjene Pokrajine). Podpredsednik bo bivši dolinski občinski svetnik Boris Gombač, član pa odvetnik Marco Vascotto.

Kandidat za SSO je profesor prava in ekonomije ter vodja uprave Državnega izobraževalnega zavoda Simon Gregorčič v Gorici Jakob Leopoli.

Prenovljen odbor Društva Slovensko Gledališče je izvolil kot svojo zastopnico sedanjo predsednico, dolgoletno knjižničarko Narodne in študijske knjižnice Ksenijo Majovski.

Izbira Občine Trst pa je bivša odbornica Občine Devin-Nabrežina Valentina Banco.

Združenje dramskih umetnikov Slovenije želi novemu upravnemu svetu SSG Trst obilo uspehov pri delu, predsedniku Ivanu Jevnikarju pa izrekamo čestitke ob imenovanju.

Upravni svet je tako v celoti prenovljen, medtem ko je nadzorni odbor ostal skoraj v celoti nespremenjen: predsedniško funkcijo ohranja Martina Malalan. Z njo bosta sodelovala Boris Valentič in Giuliano Nadrah, suplenta pa bosta Roberto Gantar in Diego Spazzali.