Četrtek, 11. januar 2024

Igralske nagrade društva ZDUS - rok za oddajo predlogov je 15.1.

Razpis za nagrado Duša Počkaj in Marija Vera

Na podlagi pravilnika o igralski nagradi Združenja dramskih umetnikov Slovenije “Duša Počkaj” za dveletno obdobje ter pravilnika o igralski nagradi Združenja dramskih umetnikov Slovenije “Marija Vera” za življenjsko delo objavljam

RAZPIS

za zbiranje predlogov za igralsko nagrado Združenja dramskih umetnikov Slovenije “Duša Počkaj” za dveletno obdobje in za zbiranje predlogov za igralsko nagrado Združenja dramskih umetnikov Slovenije “Marija Vera” za življenjsko delo

Nagrado ZDUS “Duša Počkaj” lahko prejme le član/ica ZDUS in se podeljuje ne glede na velikost vloge, vendar s posebnim poudarkom na oblikovanju vidnih igralskih dosežkov. Nagrado ZDUS “Marija Vera” lahko prejme le član/ica ZDUS, ki je nastopal/a vsaj 25 (petindvajset) let.

Nagrada ZDUS “Duša Počkaj” se podeljuje za igralske umetniške dosežke, uprizorjene od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2023. 

Nagrada ZDUS “Marija Vera” se podeljuje za življenjsko delo.

Vsak predlagatelj, član ZDUS-a, lahko komisiji za priznanja do ponedeljka, 15. januarja 2024 po elektronski pošti pošlje največ en predlog za življenjsko delo in največ po dva predloga za umetniške dosežke v dveletnem obdobju z obrazložitvijo in s posnetkom predstave, če predstava ni več na sporedu. Sprejemamo le povezave do posnetka. Društvo ZDUS ne sprejema posnetkov, ki jih je treba prevzeti/prenesti s spletnih platform ali računalniških diskov in programov. Posnetkov in dokumentov društvo ne vrača. V zadevi e-poštnega sporočila mora biti izpisano “igralske nagrade”. Predlogi, poslani po navedenem roku, ne bodo upoštevani.

Predloge pošljite na e-naslov nagrade@zdus.si

Na navedeni e-naslov pošljete tudi povezavo za dostop do spletne strani za ogled videoposnetkov ali avdio posnetkov (npr. uporabniško ime/geslo). Društvo ZDUS se zavezuje k spoštovanju avtorskih pravic in ne bo posredovalo nobenih informacij oziroma posnetkov ali povezav nepooblaščenim osebam ali jih javno objavilo.

Kandidate za nagrade lahko predlagajo enote ZDUS oziroma posamezni člani/ice ZDUS. Po navedenem roku poslani predlogi se ne bodo upoštevali. Komisija bo izločila tudi predloge, ki ne bodo vsebovali obrazložitve ali zahtevanih prilog.

Z oddajo predloga na ta razpis predlagatelj sprejema razpisne pogoje objavljene na spletni strani www.zdus.si.

Ljubljana, 15. december 2023                   Ddr. Boris Mihalj, predsednik                      

                                                                                         

                                                  

Pkalekta / Foto: Mojca Gorjan, oblikovalka
Pkalekta Foto: Mojca Gorjan, oblikovalka
Plaketa / Foto: Mojca Gorjan, oblikovalka
Plaketa Foto: Mojca Gorjan, oblikovalka

Prenesi datoteke